Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Snowise SnowiseSports Snowwise Snowwise sports
Online Boeken

Teamwork makes the dream work

Skihal in Twente

10 jaar geleden is Marleen's droom uitgekomen...

Een skibaan in de achtertuin? Dat leek me helemaal te gek!

Toen ik ( Marleen Brandes ) in september 2001 bij Cas Bos in Deventer voor het eerst op de baan kwam trainen vond ik het lastig.

Vanaf 1998 gaf ik skiles in Ellmau en had in de zomer van 2000 in Australië skiles gegeven en al best veel geleerd maar echt een sterke technische skiër was ik niet.

Lesgeven vond ik vanaf het begin zo leuk maar was erg kritisch over mijn eigen skiën. Op de baan bij Cas heb ik in een paar maanden zoveel geleerd dat het opviel op de skischool in Ellmau. Ze waren verbaasd wat ik op een matje van 5 bij 9 geleerd had. Ik mocht zelfs in de leraren demo meedoen bij de ski nacht, top!


Het plan

Langzaam begon het plan van Snowise te groeien, vooral mijn zus Linda heeft me hier erg in gemotiveerd. De naam Snowise met een mooi logo heeft zij gemaakt, ze vindt mij sneeuw kundig maar ook eigenwijs vandaar 😉


Locatie

Achteraf bleek het vinden van de perfecte locatie de grootste uitdaging. Pas na heel veel jaren zoeken vonden we deze geweldige kippenschuur van de familie Borghuis in Gammelke. We zeggen nu zo vaak “wat hebben we het getroffen”! We waren altijd opzoek op het industrieterrein maar daar konden we in geen gemeente de juiste vergunningen krijgen of was het financieel niet haalbaar. Nu hebben we een super mooie locatie! Deurningen is een ondernemend dorp waar we veel leren van alle lokale bedrijven.

Dinie Krijt en ik hebben elkaar leren kennen toen ik bij haar kwam voor een leuk plan van Henny van de Most om sponsors te vinden voor mijn startkapitaal. Met het project Kansrijk Eigen Baas dat startende ondernemers helpt ism de regio Twente, de Rabobank en de UT was ik al aardig op weg met mijn businessplan maar financieel was ik nog niet ver.

Dinie werkte toen al meer dan 10 jaar met Herbalife en de samenwerking met de skischool leek haar een goed idee.

We hebben 10 jaar samen gewerkt en SnowiseSports zien groeien. Vanaf aankomend seizoen zal Dinie niet meer veel aanwezig zijn, ze gaat haar werk, haar passie voor voeding en gezondheid weer uitbreiden.
Iedereen die gezond en fit wil worden en blijven kan bij Dinie terecht of op haar site www.diniekrijt.nl

Hoofd skileraar

We hebben veel nieuwe leraren mogen verwelkomen. Zij worden door Stijn Steffens onze hoofdskileraar klaar gestoomd fijne lessen te geven. Nog altijd zijn we opzoek naar skileraren, vooral voor overdag en op de zaterdag. Mocht je je ski- en of snowboardleraren diploma hebben en een dagdeel in de week vrij hebben kom je passie delen met onze cursisten!

Bedrijfsleidster

Omdat Dinie meer op de achtergrond met Snowise bezig zal zijn, zijn we opzoek gegaan naar een nieuw gezicht, een frisse wind voor de skischool. Zo gingen we met Kirsten ter Braak om tafel. Zij had al les gegeven bij ons en een aantal jaren geleden de CALO afgrond in Zwolle. Zij kent Snowise, ze kent ons en de functie bedrijfsleider sprak haar erg aan. Vanaf 1 september 2022 is ze fulltime in dienst en zullen jullie haar regelmatig in de bar en ook op de baan zien.